Tuotteet hakusanalla jäädytä rasvasolujen menettely (3)

Eteeristen Öljyjen Ikääntyminen

Eteeristen Öljyjen Ikääntyminen

Peroxydation ja sisä-molekyylireaktio Oliiviöljyt härskiintyvät ajan myötä. Härskiintyminen on kemiallinen muutos kasviöljyjen molekyylirakenteissa. Samat kemialliset mekanismit vaikuttavat myös eteerisiin öljyihin. Luonnollisesti liuenneen hapen läsnäolo öljyissä käynnistää nämä kemialliset reaktiot. Ne kiihtyvät valon, ilman, lämpötilan vaihteluiden tai erilaisten epäpuhtauksien läsnä ollessa. Tämän "vanhenemis"-mekanismin reaktiovaihe jakautuu kahteen vaiheeseen: peroksidaatioon ja sisä-molekyylireaktioihin (tai leviämisvaiheeseen). Tieteellisessä kirjallisuudessa kuvataan useita esimerkkejä peroksidaatiosta. Tässä on esimerkki linaloolista, jota on runsaasti eteerisissä öljyissä. (Esimerkki: laventeli, lavandin, linalool-timjami, ruusupuu, salvia sclarea jne.). Tässä kaaviossa linalool käy ensin läpi peroksidaation. Se tuottaa uuden yhdisteen: 7-dydroperoxy-3,7-dimetyyli-okta-1,5-dieeni-3-oli.
ravintolisien vaatimustenmukaisuus ja laatu - laatuprosessit

ravintolisien vaatimustenmukaisuus ja laatu - laatuprosessit

auttamaan sinua varmistamaan ravintolisäformuloidesi vaatimustenmukaisuus ja laatuprosessien toteuttaminen varmistaaksesi, että tuotteesi ovat markkinoilla laillisesti.
Oliiviöljyn Analyysi

Oliiviöljyn Analyysi

Pakolliset analyysit: Euroopan komission säädös säätelee oliiviöljyjen analyysejä: napsauta tästä Oliiviöljyn on noudatettava tiettyjä fysikaalis-kemiallisia parametreja, jotta se voidaan merkitä VIERGE EXTRA, VIERGE tai LAMPANTE (kulutukseen kelpaamaton EHT:ssä). Säädös 2568/91 11. heinäkuuta 1991, julkaistu Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä, määrittelee kriteerit, joita on noudatettava (katso kaavio alla). LAHN-laboratorio tarjoaa tavallisia analyysejä oliiviöljyistä: happoindeksi, peroksidi-indeksi, UVK-mittaus (K270 – K232). Niin sanottu "lampante" öljy on kulutukseen kelpaamaton EHT:ssä. Ne on tarkoitettu öljylampuille, mistä johtuu nimitys "lampante". Analyysit K232 JA K270 Nämä fysikaalis-kemialliset mittaukset kertovat oliiviöljyjen hyvästä säilyvyydestä.